• Numerologija
  • Praznovjerje
  • Magija
MENU
Advertisements

Hiromantija - Brijegovi dlana - Proricanje iz dlana


Prsti na ruci i njihovi brijegovi pripisuju se planetama i imaju svoja značenja.

Venerin brijeg - ovim imenom zovemo područje oko palca i ovo je dio dlana koji govori o našim osjećajima. Ako je ispupčeno i oblo, dobro oblikovano tada pripada temperamentnoj osobi koju svi vole. Nenaglašeni, plitki Venerin brijeg pripada stidljivoj osobi dok Venerin brijeg bogato ispresijecan linijama pripada osobama koje često mijenjaju ljubavne partnere.


Jupiterov brijeg - područje ispod kažiprsta koje govori o životnoj sređenosti. Dobro oblikovano pripada iskrenim, otvorenim osobama, dok izduženo i nepravilno označava neodlučnost u donošenju odluka. Crte koje ispresijecaju Jupiterov brijeg govore o ponosu i dostojanstvu. Ako na ovom mjestu nađete oznake poput križića on predstavlja sretan znak.

Saturnov brijeg - područje ispod srednjeg prsta koje označava stvari određene sudbinom, obzirom da iz ovog područja izlazi linija sudbine. Dobro oblikovano označava dug, sretan život dok nepravilno ukazuje na probleme u životu.


Apolonov (Sunčev) brijeg - područje ispod prstenjaka i govori o umjetničkim sklonostima. Ako je ovo područje dobro oblikovano tada pripada umjetniku ili osobi koja se bavi intelektualnim radom. Ako je šire ova osoba je vrlo samouvjerena i vješta na jeziku. Ako je izduženo ova osoba ima širok pogled na ljude i svijet oko sebe. Nepravilno i višestruko ispresijecano označava perfekcionista koji previše kruto shvaća sve u životu.

Merkurov brijeg - područje oko malog prsta koje označava znanstvene i trgovačke sposobnosti. Dobro oblikovano i čvrsto prikazuje realnog čovjeka koji voli analizirati. Markurov brijeg koji ima više ispupčenja prikazuje dobrog trgovca.


Marsov brijeg - nalazi se neposredno ispod Merkurovog brijega i govori o slavi i braku. Ako je dobro razvijeno osoba će imati dobar i sretan brak no nepravilnosti na ruci ukazuju i na nepravilnosti braku. Ako u ovom području imate kojekakve oznake ili je ispresijecano one mogu ukazivati na osobu koja će steći slavu ili uspjeh u vojsci.


Mjesečev brijeg - nalazi se neposredno ispod Marsovog brijega do pregiba ruke i govori o sentimentalnosti i idealizmu. Ako je pravilno oblikovano označava dubinu osjećaja u osobi, osobito ako je povišeno. Neke oznake na njemu mogu ukazivati na psihičke probleme koji se mogu odnositi na emocije.